Aquesta vegada he agafat idees d’una recepta de la meva àvia Montserrat, barrejades amb les que he trobat als llibres, i el resultat és un briox impecable, com els que podem comprar als millors forns francesos o de Barcelona:

400 grams de farina de pastisseria
40 grams de sucre
250 grams d’ou
200 grams de mantega
10 grams de sal
20 grams de llevat de pa

Primer he fet una massa mare amb part de la farina i tot els llevat diluït amb dues cullerades de llet tèbia. L’he deixat reposar 20 minuts.
En paral·lel ho he barrejat tot menys el llevat i la farina, és a dir:  l’ou ben batut, el sucre, la mantega tova però no fossa, el sucre i la sal.
Acte seguit he barrejat la massa mare amb la resta de massa.
He introduït la massa en un motlle de mida adequada i he deixat reposar la massa una hora.
Directe al forn, primer a 220 i després a 200, acabant a 170 perquè no es cremi la base.

I el resultat, el veieu a la foto!